MantelzorgNL

Introductie

MantelzorgNL is een landelijke organisatie die opkomt voor iedereen die zorgt voor een naaste. De afgelopen jaren heeft Studioffice aan veel projecten meegewerkt voor diverse doelgroepen.

Kennis van Zaken

In samenwerking met Surver gaven we vorm aan het online inspiratie festival ‘Kennis van Zaken’. Een uniek ontworpen website met verschillende ‘pleinen’. Elk plein met een eigen thema, eigen digitale workshops en/of webinars.

Productie & organisatie: Franklin Ignacio.

Digitale documenten

Tijdens de projecten voor MantelzorgNL is er één belangrijk aspect wat altijd terugkeert: het bundelen en behapbaar maken van informatie. Er is véél informatie beschikbaar. Het belangrijkste is dat de juiste informatie bij de juiste doelgroep terecht komt. 

Bekijk het ‘Stappenplan Impact Mantelzorgondersteuning’ ook op de website van MantelzorgNL Pro.

Aanbeveling document betreft de ‘respijtreis’ in de gemeente Vlaardingen, Maassluis & Schiedam met bijpassende poster om alle data in kaart te brengen.

Regelmatig ontwerpen we compacte factsheets over diverse onderwerpen binnen MantelzorgNL. Zo ook de factsheet ‘Inzet Ervaringsdeskundige Mantelzorgers’.

Liefdevolle Plicht

Mensen met een Indische of Molukse achtergrond ervaren mantelzorg vaak als een liefdevolle plicht. Samen met MantelzorgNL, Stichting Pelita en LSMO (en mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS als onderdeel van collectieve erkenning Indische gemeenschap) gaven we vorm aan een wegwijzer naar de nodige informatie voor deze specifieke doelgroep. We ontwierpen een eigen identiteit voor het project met bijpassende illustraties.

Laat lokaal samenwerken bloeien!

Een groot project waar we aan mee hebben gewerkt is het ‘bloem project’. De infographic is bedoeld ter inspiratie om in kaart te brengen aan welke partijen je kan denken om mee samen te werken. Naast de poster die verspreidt is onder buurthuizen en instanties, ontwierpen we een gevouwen folder om meer informatie te kunnen geven. Ook onderdeel van dit project was het idee en ontwerp van een set postkaarten, geïnspireerd op bloeien. Mede om samenwerkingen te bevorderen!