Magna Plaza

Introductie

Vlak achter de Dam

Magna Plaza is een prachtig monumentaal pand in het hart van Amsterdam, gevuld door een grote verscheidenheid aan winkels. Op de tweede verdieping vind je The Food Department — Amsterdam’s finest food hall.

Postzegel

Het voormalige Amsterdamse Hoofdpostkantoor, winkelcentrum Magna Plaza, is gelegen aan de Nieuwezijds Voorburgwal achter het Paleis op de Dam.

Samen met het tegenoverliggende Koninklijk Paleis bepaalt het voormalig postkantoor dit gedeelte van de binnenstad. Qua stijl vertoont Magna Plaza verwantschap met zowel de gotiek als de renaissance. Naast de functionele eisen, diende dit kantoor als hoofdstedelijke vestiging ook representativiteit uit te stralen. Deze eisen vind je terug in het design en logo, ontwikkeld door Studioffice.

Ontwerp

Best of both worlds

Tijdens de ontwikkeling van de identiteit van Magna Plaza is er onderzoek gedaan naar de rijke geschiedenis van dit monumentale pand. Deze bevindingen vind je onder andere terug in het logo en de huisstijl kleuren. Dit in combinatie met frisse fotografie zorgt voor een samensmelting van de moderne stad en de rijke geschiedenis van het pand.