De Passage

Introductie

De Passage, ook wel ‘La Grande Dame’ is een overdekte winkelpassage in de binnenstad van Den Haag. 

De afgelopen jaren heeft Studioffice vele mooie projecten mogen ontwikkelen en uitwerken voor La Grande Dame. In het bijzonder het 135-jarig jubileum wat plaatsvond in 2020. Het historisch archief heeft een grote rol gespeeld in het ontwikkelen van een sterke online storytelling. Tevens zijn de gevonden verhalen uiteindelijk gebundeld in een uniek jubileumboek inclusief deluxe box.

Logo

De Passage is te herkennen aan haar prachtige architectuur. In 2014 is er een nieuw deel aangebouwd, deze zorgde voor een verbinding tussen de Grote Marktstraat en de Spuistraat. Voor beide passages is een illustratie ontwikkeld.

135 jaar De Passage Den Haag

In 2020 bestaat De Passage 135 jaar en dat moet gevierd worden. Studioffice zet voor deze gelegenheid verschillende samenwerkingen op. Er wordt onder andere grondig onderzoek gedaan naar de geschiedenis van De Passage in samenwerking met Meta Menkveld. Naast de geschiedenis is er een campagne ontwikkeld voor De Passage om het 135-jarig jubileum aan te kondigen. Met een oude krant schieten we de beelden die de campagne vormen van het jaar.

Verhalen van vroeger

We duiken de geschiedenis dieper in en we vinden prachtige verhalen. Verhalen met foto’s, foto’s zonder verhaal, bouwtekeningen, schandalen, feestelijke momenten. Ook spreken we verschillende families die verhalen en beelden delen over hun ervaringen in De Passage. Samen met Meta Menkveld bundelen we de verhalen en ontwikkelen we het jubileumboek ‘Verhalen van De Passage’.

Op de kaft van het boek ‘Verhalen van De Passage’ staan tien hoedjes. Deze hoedjes vertegenwoordigen allemaal een specifieke doelgroep die toentertijd in De Passage rondliep, denk aan: winkeliers, hoteliers, oprichters, architecten en natuurlijk de bezoekers. Het boek bestaat dan ook uit tien hoofdstukken. Elk hoofdstuk is gekoppeld aan een hoedje en vertelt uit het perspectief van de gekozen doelgroep een verhaal.